Slimmer werken,
blije klanten

Black Belt als vervolgtraining

Tijdens de Black Belt training leer je om effectief bedrijfsprocessen te verbeteren en deze in goede banen te leiden. Deze training richt zich op alle belangrijke processen die tot verbetering leiden:

Black Belt als vervolgtraining
Het Lean Six Sigma veranderingstraject leert je om de tevredenheid van je klanten te vergroten en de algemene kwaliteit binnen je organisatie te verhogen. Je leert complexe processen succesvol te veranderen waardoor de kosten worden gereduceerd en de winsten hoger worden.

Green to Black Belt training

Managers die een Green Belt training hebben gevolgd, hebben vaak de wens om daarna het hoogst haalbare niveau van Lean Six Sigma te bereiken, de Black Belt. Je moet je echter wel beseffen dat je daar dan ook in de praktijk fulltime mee aan de slag moet. De theorie begrijpen en een examen halen is mooi, maar daarmee bereik je voor je organisatie uiteindelijk niet zo veel. Black Belts worden het meest gewaardeerd om hun praktijkervaring, die zij weer meenemen naar nieuwe projecten. Mensen die een Black Belt certificaat op zak hebben worden uiteindelijk vaak permanent Lean Six Sigma projectleider of zelfstandig consultant.

Als je onlangs een Green Belt training hebt gevolgd en je wilt een Black Belt training gaan volgen, is het handig om een speciale Green to Black Belt training te doen. In deze speciale training wordt alleen de stof die je nog niet hebt geleerd tijdens de Green Belt training behandeld. In een reguliere Black Belt opleiding zit namelijk lesstof die tijdens een Green Belt training ook deels wordt behandeld.

Word Lean Six Sigma Green Belt

Ook interessant:

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.