Slimmer werken,
blije klanten

10 Redenen voor een Green Belt training

Op zoek naar redenen voor een Green Belt training? Het is niet gek als je je (misschien na een Yellow Belt training) afvraagt of de Green Belt training iets voor jou is. Het antwoord luidt als volgt; de Green Belt is bedoeld voor toekomstige projectleiders, die al basiskennis van de methode hebben. Als je deze kennis niet hebt is het dus aan te raden om eerst een Yellow Belt training te volgen. En wist je dat: je het bedrag van de Yellow Belt terug krijgt als je daarna met een Green Belt training begint?

Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan staan hieronder 10 redenen om met een Green Belt training te beginnen:

1. Je leert Lean Six Sigma toepassen in de praktijk
Tijdens de Green Belt training wordt er theoretisch dieper ingegaan op Lean en Six Sigma, maar je leert tijdens de training ook hoe je de methode in de praktijk kunt toepassen. Dit gebeurt door middel van relevante praktijkcases.

2. Je kunt een voordeel creëren voor je organisatie
Na de Green Belt training heb je de kennis om je organisatie beter in de markt te zetten dan je concurrent. Je kunt je onderscheiden door Lean Six Sigma te implementeren in je bedrijfsprocessen en deze te verbeteren.

3. Je kunt je organisatie leiden in het verminderen van fouten en defecten
Lean Six Sigma zorgt voor constante verbeteringen in een organisatie. Het aantal fouten en defecten nemen hierdoor af. Met een Green Belt certificaat op zak ben je een waardevolle aanwinst voor je bedrijf. Je kunt Lean en Six Sigma toepassen in de praktijk. Als er kostenbesparingen worden gerealiseerd, kun jij deze op je naam zetten.

8 verspillingen

4. Je kunt het moraal binnen je organisatie verhogen
Als werknemers deelnemen aan Lean Six Sigma projecten, worden ze zekerder waardoor de bedrijfscultuur positief wordt beïnvloed. Door Lean Six Sigma kom je rechtstreeks met deze mensen in contact en kun je begrijpen hoe je de effectiviteit en productiviteit binnen de organisatie kunt verbeteren.

5. Je kunt Green Belt kennis in vrijwel alle vakgebieden toepassen
Lean en Six Sigma zijn in bijna iedere branche te gebruiken. Door een Green Belt certificaat te halen, kun je deze kennis binnen een groot aantal gebieden toepassen. Dit verhoogt de kansen op een goede functie. Enkele vakgebieden waarbij Lean Six Sigma succesvol is toegepast is: Productie, transport, HR, marketing, financiële dienstverlening, IT, hotels, banken, telecomaanbieders en gezondheidszorg.

6. Je kunt leiding geven aan projecten
Op het moment dat je je Green Belt certificaat haalt, kun je projecten binnen je organisatie opzetten om processen effectief te veranderen. Als Green Belt kun je projecten opstarten binnen verschillende gebieden, zoals: klanttevredenheid, service en kostenbeheersing.

7. Je kunt de relatie met de klant verbeteren
Misschien wel één van de belangrijkste redenen om een Green Belt training te volgen. Je kunt Lean Six Sigma toepassen in het verminderen van klachten van klanten. Het verbeteren van kwaliteit en effectiviteit zijn hierbij heel belangrijk. Na een Green Belt training weet je hoe je dit aan kunt pakken.

8. Je kunt opvallen in een grote groep
Als je ervoor zorgt dat Lean Six Sigma wordt toegepast binnen je organisatie kun je hiermee grote zakelijke sprongen maken. Je kunt je werkgever helpen met het toepassen van de methodiek. Hierdoor val je op en ervaren je collega’s je als een proactief en vastberaden persoon.

9. Je kunt Green Belt kennis toepassen binnen grote bedrijven, maar ook binnen het MKB
Je hoort wel eens dat Lean Six Sigma, en dan vooral Six Sigma, alleen geschikt is voor grote organisaties. Dit is zeker niet waar. Lean Six Sigma is ook zeer goed toepasbaar binnen het MKB. Wil je Lean Six Sigma echt in de praktijk kunnen toepassen, dan is een Green Belt training aan te raden.

10. Je kunt de rol van voorzitter op je nemen
Je kunt als Green Belt verbeterteams leiden en uiteindelijk een goede oplossing te vinden voor het probleem. Je wordt tijdens de Green Belt opleiding getraind in communicatietechnieken en je maakt kennis met de rol van voorzitter. De Green Belt beheerst het toepassen van technieken en de uitvoering ervan. Hierin onderscheidt deze zich van de Yellow Belt.


Ook interessant:

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.