Slimmer werken,
blije klanten

Lean Six Sigma Green Belt certificering

Six Sigma Green Belt certificering kan zowel een theoriecertificering als een praktijkcertificering zijn. Hierover krijgen wij altijd veel vragen. Belangrijk om te weten is dat met een theorie certificaat je een officiële gecertificeerde Lean Six Sigma Green Belt bent.

Een praktijkcertificaat voegt hieraan toe dat je ook in de praktijk hebt bewezen een Lean Six Sigma project goed uit te kunnen voeren. Echter is het net als met autorijden. De echte ervaring doe je op door er veel mee aan de slag te zijn. 1 keer met de auto op vakantie na het behalen van je rijbewijs maakt je nog geen ervaren automobilist.

Green Belt recensie Marcel

Er zijn in Nederland en de rest van de wereld een aantal organisaties die de standaard voor Lean Six Sigma certificering hebben bepaald. Dit maakt het soms wat verwarrend. Er is niet 1 organisatie in de wereld, zoals bijvoorbeeld met Prince2 die zich hiermee bezighoudt. De bekendste en belangrijkste standaarden voor Lean Six Sigma certificering zijn opgesteld door de CSSC en ASQ. Bureau Tromp is aangesloten bij de CSSC. Ook is er nog de IILBC. Deze houdt zich enkel bezig met Lean certificering. Op deze pagina hebben we alle belangrijke organisaties die zich bezighouden met Lean Six Sigma standaarden beschreven.

Word Lean Six Sigma Green Belt

Ook interessant:

Vind je dit artikel interessant? Deel het in je netwerk.